Vloerverwarming

Vloerverwarming

De ideale ruimte verwarming

Vloerverwarming komt van alle verwarmingssystemen het dichtst bij wat men noemt de ‘warmtebalans’. Het evenwicht tussen lichaamswarmte en omgevingstemperatuur, die wij als behaaglijk ervaren. Dit ideaal wordt bereikt door de stralingswarmte van vloerverwarming, waardoor de lucht in het vertrek minder opgewarmd hoeft te worden. Men voelt zich behaaglijk bij een ruimtetemperatuur die ca. 2°C. lager ligt dan bij andere systemen. Hierdoor zal het energieverbruik ca. 10% minder zijn.

Wij monteren steeds vaker vloerverwarming in bedrijfsruimtes,  doordat de warmte van onder komt is de gevoelstemperatuur  aangenamer en de stookkosten lager dan wanneer verwarmd wordt middels bv heaters. De aanvoertemperatuur ligt nu eenmaal laag en dichter bij het optimale rendement van een HR cv ketel.

Jarenlang woongenot

Kies voor kwalitVloerverwarming moet jarenlang zorgeloos woongenot opleveren. Verwerkt in beton, onder uw kostbare vloerafwerking zijn bij calamiteiten de buizen moeilijk te vervangen. Pas dan ook op voor, op het eerste gezicht, goedkope aanbiedingen. Vraag om garanties en kies merkproducten als hart van uw vloerverwarmingsinstallatie, wij informeren en adviseren u graag bij voor u beste keuze 

Elektrisch systeem, een alternatief

Bij renovatie is het niet altijd mogelijk om voldoende vloerhoogte te verkrijgen. Wij kunnen u dan bijvoorbeeld een elektrisch vloerverwarmingssysteem als alternatief aanbieden.